Historie van De Hof

Restaurant De Hof in Renswoude is al vele jaren een  begrip in de wijde omgeving. Maar wist je wel dat de geschiedenis maar liefst teruggaat tot 1933? Als wij jou zouden vertellen dat het bij De Hof allemaal is begonnen met een café, speeltuin en benzinepomp, zou jij dit dan geloven? Toch is niets minder waar, want in 1933 is Dhr. C. Bos (de opa van de huidige eigenaar) De Hof gestart op deze locatie!

Helaas werd De Hof in de oorlog in de brand gestoken, maar zoals wij familie Bos kennen laten zij zich niet zomaar uit het veld slaan en hebben zij De Hof herbouwd en zo kan er nog steeds geschiedenis worden geschreven. Ook een leuk weetje is dat er in de jaren ’50 voornamelijk bussen stonden geparkeerd op de parkeerplaats met allemaal dagjesmensen, soms wel 40 bussen per dag!

In de jaren ’60 werd het al een ander feest, omdat toen de feestzaal is gebouwd die wij tot anno 2021 hebben mogen vullen met vele leuke feesten en bruiloften. Naast een feestlocatie is De Hof in de jaren ’70 begonnen als à la carte restaurant. Cees & Mies Bos die de zaak ruim 50 mooie jaren hebben gerund, hebben alle jaren vele Renswoudenaren en mensen uit de omgeving mogen ontvangen voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner.

Niet alleen is er, sinds de komst van de 3e generatie Bos, aan de buitenkant de afgelopen 25 jaar veel veranderd en verbouwd maar ook intern. Waar er in 1996 12 medewerkers waren, zijn we nu gegroeid naar wel 90 medewerkers die altijd met een glimlach voor je klaar staan.

Nog dagelijks komen er gasten bij ons over de vloer die vele veranderingen binnen De Hof hebben mogen meemaken. Maar wat is De Hof nu? De Hof is eigenlijk de plek waar mensen een heerlijk hapje kunnen lunchen of dineren, gezellige kunnen borrelen en mooie herinneringen kunnen maken, zoals op de mooiste dag van hun leven: hun trouwdag.

Maar ook voor zakelijke events, vergaderingen en bedrijfsfeesten is De Hof een bekende en vooruitstrevende locatie in de regio geworden.

Met de meest recente grootschalige verbouwingen is De Hof klaar voor de toekomst. Met een sfeervol restaurant & serre, een gezellige Bar ’33, en natuurlijk de geweldige trouw- en eventlocatie. En natuurlijk met enthousiaste medewerkers, zijn wij klaar om jullie te mogen ontvangen, voor welke gelegenheid dan ook.

dehof renswoude Restaurant De Hof

Gezelligheid op het terras bij De Hof

thumbnail IMG 4681 Restaurant De Hof